top of page
DSC00550_edited.jpg

Animal Aftercare en kinderen.

De ecologische dierengrafkisten van Animal Aftercare zijn speciaal gemaakt  om samen met u en uw kinderen een respectvol afscheid te nemen van uw geliefde hond, poes of konijn.

DSC00521.JPG
kartonnen dierengrafkist 006.jpg
DSC00540.JPG
17352175_1294486997303697_623826623633957626_n.jpg
DSC00549.JPG
pink-pot-kit.jpg

Memory Bloom

Special gemaakt voor kinderen

Door het lezen van het verhaal-boek en de Memory  Bloom bollen, kan een gevoel van sluiting worden bereikt. Ook kan het het rouwproces helpen door uw huisdier een goed afscheid te geven.

Het is vaak moeilijk om te weten wat te zeggen tegen een van uw kinderen, maar het geven van een Memory  Bloom Kit is een fantastische manier voor u en uw kinderen om het overlijden samen te verwerken.

Cadeautje van ons.

Gezamenlijk afscheid nemen.  

Bij elke huisdieren grafkist ontvang je een pakketje met potloden. Deze potloden kun je gebruiken om iets persoonlijks op het kistje te tekenen en/of schrijven. 

Kinderboek

Er zijn verschillende hulpboeken, wij verkopen er ook één.

Het hondje Zippie en het poesje Prutske gaan dood. Alle andere dieren nemen afscheid en zingen een liedje. Dan worden ze opgehaald door de Windekinderen en gaan ze op weg naar De Regenboogbrug. Daar komen ze nog vriendjes tegen om mee te spelen. In het bos is Mini de mier toch nog wel een beetje verdrietig. Gelukkig is er Wompie de worm waar ze mee kan praten…

Een boekje voor jonge kinderen om te leren omgaan met het begrip “dood”.
Inclusief een toneelstukje en liedjes.

Meer informatie

Hoe vertel je het je kinderen.

Wees altijd eerlijk. 

Wij begrijpen dat het soms erg lastig is voor ouders om hun kinderen te vertellen wat er gaat gebeuren, omdat ze het op het moment zelf ook er moeilijk hebben met het verlies van hun huisdier.

Wees altijd eerlijk.

Soms kan het helpen om een boekje voor de kinderen te kopen waar alles in uitgelegd wordt. In deze boekjes word de dood beschreven door middel van plaatje of kleine tekstjes. Ze worden vaak gebruikt bij bijvoorbeeld het overlijden van een opa of oma, maar zijn ook zeer geschikt om het overlijden van een huisdier.

Kinderen hebben veel Fantasie en zullen hun eigen draai er aan geven wat er met hun huisdier gebeurt en hoe ze het verwerken.

Meer informatie

Natuurvriendelijk

Een afscheid van jullie geliefde huisdier in jullie eigen achtertuin. 

De dieren grafkist is een ecologische dieren grafkist. Dat wil zeggen dat deze in de natuur vergaat.  Dit is omdat de dierenbegraafkisten van karton is gemaakt een milieuvriendelijk product. En ook is een groot gedeelte van de kist van gerecycled materiaal gemaakt.

Als u een dieren grafkist bestelt krijgt u gratis een pakketje met potloden bij geleverde. Hier mee kunt u en uw kinderen de dieren grafkist mee beschilderen. En omdat potloden biologischafbreekbaar zijn kunt u het dierenkistje gerust begraven zonder dat u het milieu vervuild.

Ook sturen wij een mooie herdenkings vlinder mee. Dezevlinder kunnen uw kinderen op hangen in hun kamer als een herdenking aan hun maatje. U kunt deze vinden ook gebruiken om op het dierengrafkitje te leggen, maar houd er dan wel rekening mee als u uw huisdier gaat begraven dat deze vlinder niet mee in de grond mag vanwege milieuvervuiling.

Meer informatie

Hoe gaan kinderen er mee om.

Voor kinderen is hun huisdier niet alleen een huisdier maar ook hun beste vriend.

Voor kinderen is hun huisdier niet alleen een huisdier maar ook hun beste vriend. Dit is omdat een huisdier vaak al van af de geboorte er is en ze samen opgroeien. En een huisdier vertelt hun geheimen niet door, ze pesten niet, ze orden niet en zeuren niet als ze iets niet goed doen, ze houden onvoorwaardelijk van u en uw kinderen

Vaak is het overlijden van een huisdier de eerste keer dat kinderen met de dood te maken krijgen. Daarom is het ook erg belangrijk dat u uw kinderen in dit proces betrekt. Voor kinderen is vaak de dood iets wat bij het leven hoor, dit wil niet zeggen dat ze niet verdrietig zijn. Maar ze zijn ook erg nieuwsgierig en willen er vaak alles over willen weten. En daarom is het erg belangrijk dat u uw kinderen eerlijk antwoorden, over wat er met hun huisdier gaat gebeuren. Zeg dus bijvoorbeeld niet dat hun huisdier weg is gelopen, dit kan lijden tot dat uw kind dagen loopt te zoeken naar hun huisdier.

Gaat u bijvoorbeeld Euthanasie plegen bij uw huisdier omdat hij erg ziek is geef dit dan aan, en geeft uw kinderen de mogelijk als ze dit willen om mee te gaan naar de dierenarts. Vaak zullen die erg prettig vinden en soms nog de oren van het lijf vragen van de dierenarts.

Meer informatie
bottom of page