Kinderen en Huisdieren

Animal Aftercare en kinderen.

De ecologische dierenbegraafkisten van Animal Aftercare zijn speciaal gemaakt  om samen met u en uw kinderen een respectvol afscheid te nemen van uw geliefde hond, poes of konijn.

De dieren begraafkist is zo ontworpen dat u een eigen tekst/ tekeningen op de  begraafkist kan schrijven/schilderen. U kunt er zelf foto’s opplakken. Zo kunt u er een eigen persoonlijke afscheidskist van maken en uw overleden dier een mooie dierenbegraafkist geven. Dit zal hen ongetwijfeld helpen in het rouwverwerkingsproces.

Hoe gaan kinderen er mee om.

Voor kinderen is hun huisdier niet alleen een huisdier maar ook hun beste vriend. Dit is omdat een huisdier vaak al van af de geboorte er is en ze samen opgroeien. En een huisdier vertelt hun geheimen niet door, ze pesten niet, ze orden niet en zeuren niet als ze iets niet goed doen, ze houden onvoorwaardelijk van u en uw kinderen

Vaak is het overlijden van een huisdier de eerste keer dat kinderen met de dood te maken krijgen. Daarom is het ook erg belangrijk dat u uw kinderen in dit proces betrekt. Voor kinderen is vaak de dood iets wat bij het leven hoor, dit wil niet zeggen dat ze niet verdrietig zijn. Maar ze zijn ook erg nieuwsgierig en willen er vaak alles over willen weten. En daarom is het erg belangrijk dat u uw kinderen eerlijk antwoorden, over wat er met hun huisdier gaat gebeuren. Zeg dus bijvoorbeeld niet dat hun huisdier weg is gelopen, dit kan lijden tot dat uw kind dagen loopt te zoeken naar hun huisdier.

Gaat u bijvoorbeeld Euthanasie plegen bij uw huisdier omdat hij erg ziek is geef dit dan aan, en geeft uw kinderen de mogelijk als ze dit willen om mee te gaan naar de dierenarts. Vaak zullen die erg prettig vinden en soms nog de oren van het lijf vragen van de dierenarts.

Hoe vertel je het je kinderen.

Wij begrijpen dat het soms erg lastig is voor ouders om hun kinderen te vertellen wat er gaat gebeuren, omdat ze het op het moment zelf ook er moeilijk hebben met het verlies van hun huisdier.

Wees altijd eerlijk.

Soms kan het helpen om een boekje voor de kinderen te kopen waar alles in uitgelegd wordt. In deze boekjes word de dood beschreven door middel van plaatsje of kleine tekstjes. Ze worden vaak gebruikt bij bijvoorbeeld het overlijden van een opa of oma, maar zijn ook zeer geschikt om het overlijden van het huisdier.

Kinderen hebben veel Fantasie en zullen hun eigen draai er aan geven wat er met hun huisdier gebeurt en hoe ze het verwerken.

Kinderboek

Het hondje Zippie en het poesje Prutske gaan dood. Alle andere dieren nemen afscheid en zingen een liedje. Dan worden ze opgehaald door de Windekinderen en gaan ze op weg naar De Regenboogbrug. Daar komen ze nog vriendjes tegen om mee te spelen. In het bos is Mini de mier toch nog wel een beetje verdrietig. Gelukkig is er Wompie de worm waar ze mee kan praten…
Een boekje voor jonge kinderen om te leren omgaan met het begrip “dood”.
Inclusief een toneelstukje en liedjes.

Cadeautje van ons.

Animalaftercare kleurpotloden voor dieren grafkistBij elk ecologische dierengrafkist krijgt u een pakketje met potloden en een mooie herdenkingsvlinder cadeau voor de kinderen.

Met de Potloden kunt u samen met uw kinderen de dieren grafkist beschilderen. Omdat potloden biologisch afbreekbaar zijn kunt u het dierenkistje gerust in de achtertuin* begraven zonder dat u het milieu vervuild.

Ook sturen wij een mooie herdenkingsvlinder mee. Deze vlinder kunnen uw kinderen op hangen in hun kamer als een herdenking aan hun maatje.

U kunt deze vlinder ook gebruiken om op het dierengrafkitje te leggen, maar houd er dan wel rekening mee als u uw huisdier gaat begraven in achtertuin* dat deze vlinder niet mee de grond in mag vanwege milieuvervuiling.

*wed en regelgeving begraven in eigen tuin klik hier. 

Memory Bloom

Onze huisdieren zijn gezinsleden
Wanneer ze komen te overlijden, wordt het verdriet dat eigenaren vaak onderschat. De Memory  Bloom erkent dat het verlies van een huisdier zeer moeilijk is zowel kinderen en en ouders.

Door het lezen van het verhaal-boek en de Memory  Bloom bollen, kan een gevoel van sluiting worden bereikt. De het rauw proces kan verminderen door uw huisdier een goed afscheid te geven.

Het is vaak moeilijk om te weten wat te zeggen tegen een uw kinderen, maar geven een Memory  Bloom Kit is een fantastische manier voor uw en u kinderen het overlijden samen te verwerken.

Een bloem memorial kit voor uw huisdieren as of een klein aandenken. Geheugen Bloom bevat alles wat die u nodig hebt om te houden van een ceremonie voor uw huisdier, met inbegrip van een prachtige bloeiende plant en verhaal kinderboek te helpen omgaan met het verdriet van het verlies van een huisdier.

De Memory Bloom is geschikt om samen met uw familie en kinden afscheid te  nemen van jullie geliefde huisdier.

De Pot van de Memory Bloom is een Biolocshe urn geschikt voor binnen en buiten. De Memory Bloom kit bevat alle benodgheden voor een afscheijdsiromonie.

Ook zit er een kinderboekje bij in begrepen die u samen met uw kinderen kunt lezen.

Wat te verwachten.

Na het planten de zaden, zullen de eerste zaadjes ontkiemen binnen 2-3 weken.
Zodra uw zaden ontkiemd zijn, zullen zeer snel groeien. Je kunt bijna dagelijks het verschil zien.

Gemengde Anemone
De gemengde Anemone Bright & Beautiful flower optie belooft een regenboog van mooie bloemen. Ze zullen bloeien na 6-8 weken. En elk jaar verschijnen opnieuw.

Wilde bloemen
De wildebloemen zullen leven geven en bijen, vlinders en insecten aantrekken. De bloemen komen elk jaar weer op nieuwe in bloei.

Californian Poppy
Uw Californische poppy zijn eenvoudig te kweken en een vrolijke herinnering bloem. Het is een prachtige oranje bloem.

Het vergeet me nietje
Het vergeet me nietje zijn een blijvende herinnering aan uw huisdier. De bloemen zijn erg productief en geven een mooi tapijt van bloemen.

Het planten van de bloemen, de bloei van geheugen en lezen van het verhaal bieden een prachtige ceremonie, die het hele gezin.
Vaak kan het moeilijk te vinden van de juiste woorden te zeggen bij het afscheid van een huisdier. “Mijn vriend in de hemel” kan worden gelezen tijdens de ceremonie.